У четвер, 5 вересня, починає свою роботу Вищий антикорупційний суд. На його запуск прийшов президент України Володимир Зеленський. Під час промови він дорікнув Главі офісу президента Андрію Богдану.

Про це повідомляє спеціальний кореспондент порталу Знай.ua з місця події.

Річ у тому, що дата офіційного старту роботи суду постійно переносилася через скандали з конкурсним відбором і відсутністю приміщення. Однак у липні Фонд державного майна передав Антикорупційного приміщення суду за адресою просп. Перемоги, 41, в Києві – колишня будівля "Брокбізнесбанку".

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

"Я, до речі, хотів би сказати Андрію Богдану, голові нашого офісу: "Ти бачиш, пане Богдане, як люди, ми не можемо переїхати, бачиш, люди за один місяць роблять ремонт", - сказав Зеленський.

Богдан, розвівши руками, вигукнув: "У нас немає грошей!"

"У нас немає грошей, так... Ми раді, що допомогли вам. Я хочу, щоб ми поаплодували кожній людині, яка це зробила, і нарешті в Україні запрацював Антикорупційний суд", - сказав Зеленський.

Зазначимо, що правосуддя у Вищому антикорупційному суді будуть здійснювати 38 суддів. 27 суддів буде власне в ВАКС, а 11 — в Апеляційній палаті ВАКС. Зарплата суддів становитиме від $6 до 12 тис. в місяць. Варто додати, що перелік чиновників, які незабаром можуть опинитися на лаві підсудних антикорсуду, досить великий. Так, наприклад, в кінці літа ДБР початок розслідування фактів можливого недекларування екс-заступником секретаря РНБО Ігорем Гладковским понад 4,5 млн грн. Крім того, ДБР також веде справу "Роттердам+", де фігурує Дмитро Вовк. НАБУ розслідує справу проти Валерії Гонтарєвої, Бориса Філатова та інших.

Нагадаємо, Разумков забув привітати школярів з Днем знань: знайшов декого важливішого.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Разумков поділився враженням про перше засідання Ради: "Поспали по 3 години й готові".