Президент України Володимир Зеленський особисто контролював всі деталі обміну полоненими між Україною і Росією. Про це розповів помічник Зеленського Андрій Єрмак в інтерв'ю Українській правді.

"Ми весь цей місяць тяжко працювали. Все відбувалося під особистим контролем президента. Звільнення було виділено щодня кілька годин зборів, розмов і так далі. Ми постійно були на зв'язку – вночі та вранці. І президент всім цим процесом безпосередньо займався, керував. З деталями був обізнаний", – повідомив він.

Чиновник пояснив, що президент і його команда робили все можливе для того, щоб звільнити кількість людей, про який домовилися Зеленський і Путін.

"Я можу сказати тільки так: у кожному окремому випадку це була окрема процедура. Вважаю, що конструктивний діалог, який склався між нами, дав можливість цьому звільненню здійснитися", – додав він.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Він пояснив, що в ході переговорів Росія не намагалася змінити тактику поведінки. Спочатку 7 серпня була телефонна розмова між двома президентами, а після почалася робота робочих груп.

"Всі складнощі стосувалися виключно юридичних процедур. Також вони були в тому, що люди, які утримувалися на території РФ, перебували в різних містах. Їх всіх треба було звести і так далі. Тобто змін у домовленостях ніяких не було. Все, про що домовився президент під час телефонної розмови, було здійснено", – поділився він.

Нагадаємо, Богдан шепнув на вушко Зеленському таке, що ніяково стало всій Україні.

Як повідомляв Знай. ua, прізвище Цемаха першої звучала на переговорах з Путіним.

Також Знай. ua писав, що звільнений моряк поділився емоціями від зустрічі з Зеленським.