З'явилася інформація, що представники уряду Нідерландів, які вже висловили своє співчуття з приводу видачі Російській Федерації Володимира Цемаха, досить важливого для слідства у справі про катастрофу рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, можуть отримати екс-бойовика "ДНР".

Заяву про можливу видачу Росією Цемаха слідству заявив адвокат Микола Полозов в ефірі одного з українських радіо. За його словами, свідчення, які екс-бойовик раніше дав слідчим, цілком придатні для трибуналу в Гаазі.

"Траплається, що свідки помирають до трибуналу, їдуть, губляться і так далі. У той же час, ті свідчення, які вони дали у відповідності з процедурою, розглядаються, як і інші докази", — пояснив він і додав, що у Нідерландів є можливість звернутися з екстрадиційним запитом до Росії.

Володимир Цемах в залі суду
Володимир Цемах в залі суду

"Росія потенційно може видати Цемаха, оскільки він не є громадянином РФ, він є громадянином іншої держави. Вони будуть видавати чи ні, це вже питання політичної волі", — підкреслив Микола Полозов.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, Путін поставив умови Зеленському: коли ЗСУ візьмуть під контроль весь Донбас, несподівана заява.

Як повідомляв Знай.uа "Повертаюся до штурвалу": звільнений з лап Путіна одеський моряк зворушив всю Україну, - ось вони, наші герої.

Знай.uа писав, у Зеленського розповіли, як звільнили Сенцова і інших полонених: "Все почалося з....".