Профільний комітет Верховної Ради підтримав подання президента Володимира Зеленського про звільнення з посад членів Центральної виборчої комісії. Відповідне рішення прийняли на засіданні комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Раніше у Зеленського аргументували рішення про достроковий розпуск ЦВК тим, що комісія "неодноразово виявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість". У доказ цьому він наводить рішення ЦВК про відмову у реєстрації 28 кандидатів у народні депутати.

Зеленський навів приклади відмову ЦВК в реєстрації кандидата від "Слуги народу" за 169 округу в Харкові Олександра Куницького, який пізніше переміг. Крім того, президент вважає неправомірним скасування реєстрації самовисуванцю по округу № 198 Сергія Рудика.

Нагадаємо, у Раду прийняла законопроект Зеленського про імпічмент.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, Трампу загрожує імпічмент через скандал з зіркою Playboy.

Також Знай.ua писав, депутати отримали чітку інструкцію, деталі закону про імпічмент.