Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з олігархом Ігорем Коломойським. Вони обговорили питання ведення бізнесу в Україні та розвиток енергетичної сфери. Політолог Володимир Фесенко розповів про причини цієї зустрічі.

Про це повідомляє видання ХВИЛЯ.

"Важливо, щоб зустрічі Зеленського, в тому числі й з Коломойським, проходили публічно і прозоро. Щоб суспільство знало, що саме обговорювалося під час розмови. Це краще, ніж таємні кулуарні зустрічі, як було при Порошенко, не кажучи вже про Януковича", – заявив Фесенко.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку Фесенка, зустріч з Коломойським ініціював сам Зеленський, який хоче вибудувати новий формат стосунків влади та олігархів. Політолог зазначив, що президент хоче, аби українські олігархи не тільки впливали на політику, а й покращувати щось у суспільстві.

"Вплив олігархів на владу – виклик для Зеленського. Президент поки не ставить гасло: "деолігархізації". Але суспільство чекає обмеження впливу олігархів. Зараз президент обрав формат вибудувати суспільні відносини з олігархами", – підсумував Володимир Фесенко.

Володимир Фесенко

Зазначимо, що зустріч Зеленського з Коломойським пройшла у Офісі Президента. Вони обговорили питання ведення бізнесу в Україні. Також ішлося про енергетичну сферу. Нагадаємо, у червні під час форуму "Діалог бізнесу та влади" Володимир Зеленський закликав підприємців інвестувати у відновлення інфраструктури Донбасу. Крім того, він звернувся до представників великого бізнесу з проханням допомагати державі у розв’язанні соціальних проблем.

На зустрічі також були присутні прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Офісу президента Андрій Богдан і перший помічник президента Сергій Шефір.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.