Український парламент прийняв законопроект президента Володимира Зеленського, який передбачає створення "Плану оборони країни".

Так, за проект закону "Про внесення змін до Закону України "Про оборону України"" №1011 проголосували 316 народних депутатів.

Документ передбачає законодавче врегулювання видання плану оборони України та надання права президенту затверджувати його структуру.

У законі сказано, що планом оборони є сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних та інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наголошується, що президент для організації оборони держави за поданням Кабінету міністрів затверджує план оборони, його структуру і військово-адміністративний поділ території України. Порядок розробки плану оборони визначається урядом.

Нагадаємо, зустріч Зеленського з Коломойським породила незабутні жарти: "Сфоткай, ніби я тут президент".

Як повідомляв Знай.uа наклеп і образа честі: Шевченківський суд розгляне позов до адвоката Масі Найєма.

Знай.uа писав, Буряк готується до візиту Зеленського, "шарудить" все Запоріжжя: що обіцяє мер.