Політична партія одіозного проросійськи налаштованого блогера Анатолія Шарія з державного бюджету не отримає ні копійки. Відомо, що депутати Верховної Ради проголосували за скорочення держфінансування партій, які набрали менше 5% голосів на виборах до парламенту.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Анатолий Шарий 1
Анатолий Шарий 1

За інформацією журналістів, запропоновані президентом Володимиром Зеленським зміни до Закону "Про політичні партії в Україні" скасовують державне фінансування для тих партій, які на парламентських виборах не змогли набрати більше 5% голосів виборців.

Таким чином партія одіозного блогера не фінансуватиметься з державного бюджету. При цьому, у разі якщо б закон не було змінено, Шарій міг розраховувати на отримання з бюджету близько 40 млн гривень.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

За українським законодавством в більш ранньому варіанті, фінансування з державного бюджету отримували партії, які набирали 2% голосів на виборах. Партія Шарія набрала трохи більше 2%.

Нагадаємо, Буряк готується до візиту Зеленського, "шарудить" все Запоріжжя: що обіцяє мер.

Як повідомляв Знай.uа Дмитро Давтян "заробив" мільйони за час роботи в КМДА, документи потрапили в мережу.

Знай.uа писав, на Донбасі 2-річного малюка "забрала" земля, українці оніміли від шоку: перші подробиці трагедії.