На місці підпалу будинку екс-глави Національного банку Валерії Гонтаревої в Гореничах знайшли світлошумову ракету. Про це сьогодні на брифінгу сказав речник поліції Київської області Микола Жукович.

"Не було коктейлю Молотова. Ми знайшли запальну ракету світлошумову і звукову, і ще ряд речових доказів", - сказав він.

Уточнюючи, що за ракета, Жукович припускає, що вона може виявитися як військовою, так і саморобним пристроєм. Версію про те, що була кинута пляшка із запальною сумішшю, Жукович назвав домислами журналістів.

Але правоохоронці відпрацьовують всі версії, тому з доказами зараз працюють експерти, які повинні підтвердити або спростувати версію з легкозаймистою рідиною.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми не виключаємо навіть версію короткого замикання", - підкреслив він.

Невідомі спалили будинок ексглави НБУ Гонтаревої

Зловмисники підпалили будинок ексглави НБУ Валерії Гонтаревої, кинувши пляшку із запальною сумішшю через паркан

Geplaatst door НВ op Maandag 16 september 2019

Попередньо відпрацьовується версія з незаконним проникненням на територію будинку. На камерах відеоспостереження зафіксований один чоловік. Як відомо, президент Зеленськй взяв під особистий контроль розслідування резонансної пожежі.

Говорячи про перспективи об'єднання з попередніми епізодами, зокрема, підпалом автомобіля, Жукович зазначив, що поліція Київської області поки що веде справу за фактом пожежі в Гореничах.

"Якщо будуть ознаки того, що злочини і нападу, які здійснюються на майно сім'ї екс-керівника Нацбанку, тоді прокуратура, напевно, об'єднає ці виробництва і визначить, хто буде розслідувати - поліція Київської області, Києва або Нацполиция", - заявив він.

Сама Гонтарева заявила, що зловмисники кинули пляшку з зажигальной сумішшю через паркан. Будинок повністю вигорів, пожежникам не вдалося загасити пожежу.

Нагадаємо, маєток Гонтарєвої під Києвом спалили: спалахнув, як сірник, вражаюче відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський взяв справу про підпал маєтка Гонтарєвої в свої руки: "Брутальний злочин..."