Десять членів делегації РФ, в тому числі член Ради Федерації Костянтин Косачов, не отримали американські візи. За його словами, політики, яким відмовлено у візі, не летять в Сполучені Штати.

"Американська сторона не оформила візи на строк порушення своїх зобов'язань перед міжнародним співтовариством", - підкреслив він.

Група осіб планувала вилетіти сьогодні в Нью-Йорк для участі в роботі 74-ї сесії ГА ООН, зазначив політик у вівторок, 24 вересня.

"Візи для ряду членів офіційної делегації, включаючи мене, і групи супроводжуючих осіб, які планували вилетіти сьогодні в Нью-Йорк для участі в роботі 74-ї сесії ГА ООН", - зазначив Косачов і назвав інцидент обурливою акцією, що не має виправдань.

У Москві визнали неспроможними пояснення США про технічні причини відмови у візі.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Марія Захарова
Марія Захарова

"Американська сторона нібито посилається на технічний характер проблеми, строки подачі документів. Це не так", - сказала журналістам офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

За її словами, "документи подавали в ті терміни, які були вказані самими американськими дипломатами".

"Документи, які здавали для оформлення раніше, за пару місяців до вильоту, були повернуті з формулюванням "рано здали". Щось зламалося капітально", - заявила Захарова.

Варто уточнити, що Костянтин Косачов перебуває під санкціями США з квітня 2018 року.

"Це обурлива акція, яка не має пояснень і виправдань", - сказав Косачов.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся із діаспорою у США, українці поділилися враженнями: "Страшний тягар на плечах".

Як повідомляв портал "Знай.ua", зібрано шість головних тем, які визначають порядок українсько-американських відносин

Також "Знай.ua" писав, що путінська техніка знову дала збій: парашути не розкрилися.