Президент України Володимир Зеленський під час виступу на 74-й сесії Генасамблеї ООН розповів світові історію Василя Сліпака – соліста Паризької національної опери та українського добровольця, який загинув, захищаючи Донбас від російської агресії.

"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої бути почутим стало сенсом життя, тому що він мав божественний голос – його назвали одним із найкращих баритонів у світі", - сказав український лідер.

Зеленський додав, що всі могли б почути його чудовий спів, але є річ, яка не дасть це зробити, і показав присутнім у залі кулю.

Василь Сліпак

"Вона виглядає так… 12, 7 мм, які не просто зупинили його кар'єру. Вони зупинили його життя. Ось це коштує 10 доларів. І це вартість людського життя. Таких історій тисячі, таких куль – мільйони", - заявив президент.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він зазначив, що на Донбасі понад 13 тисяч загинуло, 30 тисяч поранено, а 1,5 мільйонів людей змушені покинути свої домівки.

"Кожен рік ці цифри зростають. Ми потребуємо світової підтримки. Я розумію, всі присутні тут мають свої проблеми, але в сучасному світі, де ми живемо, немає чужої війни. Ніхто з вас не може відчувати себе в безпеці, коли йде війна в Україні. Фатальною може стати думка, що вас це не торкнеться", - попередив Зеленський.

Виступ Президента України Володимира Зеленського на загальних дебатах 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. 25.09.2019

Виступ Президента України Володимира Зеленського на загальних дебатах 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Geplaatst door Офіс Президента України op Woensdag 25 september 2019

Нагадаємо, що Зеленський в ООН заявив про головну проблему України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський обговорить з Трампом питання українсько-американської взаємодії.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський під час офіційного візиту в США не став відповідати на питання кремлівських пропагандистів.