25 вересня в Україні набув чинності закон, який вносить зміни до Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо зменшення тиску на бізнес.

Так, законопроект № 1080 зареєстрували в парламенті 29 серпня. Президент Володимир Зеленський документ визначив як "невідкладний". 10 вересня парламент підтримав його в першому читанні, а 18 вересня – в другому читанні.

23 вересня глава держави підписав закон, а вже на наступний день його опублікували в офіційному виданні Ради "Голос України".

Володимир Зеленський

"Законопроект спрямовано на усунення практики застосування ст. 205 КК України як інструменту зловживань і способом, який не відповідає меті кримінальної відповідальності, а також на гуманізацію кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків", – вказується у пояснювальній записці до документа.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський підписав закони, які парламент ухвалив минулого тижня.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні вступили в силу закони про збільшення штрафних санкцій за перевантажені фури, а також про те, що половина надходжень від них буде направлятися в дорожній фонд.

Також портал Знай.uа писав, що Верховна Рада заборонила накладений платіж в Україні.