Прес-секретар сина екс-президента України Віктора Януковича Юрій Кірасир заявив, що оточення Петра Порошенка використовувало санкції ЄС проти Олександра Януковича для рейдерського захоплення його активів.

Про це Юрій Кірасир написав на свої сторінці у Facebook. Він підкреслив, що нещодавнє рішення Європейського суду про скасування санкцій ЄС щодо Януковича 2018-2019 рр. підтвердило факт їх незаконного введення.

Олександр Янукович

Окрім того, за словами прес-секретаря, рішення суду зобов'язало Європейський Союз компенсувати сину Януковича судові витрати. Кірасир оприлюднив у мережі коментар самого Януковича.

Згідно слів Януковича, прокурори фабрикували кримінальні справи, на підставі яких просили ЄС ввести санкції. Далі рейдерським шляхом було захоплено грошові активи вкладників ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" і повністю знищено бізнес Януковича в Україні. Окрім того, син екс-гаранта вважає, що безпідставні звинувачення на його адресу використовувалися для дискредитації його батька Віктора Януковича, як президента.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Олександр Янукович

Янукович заявив, що правда була на його боці, оскільки жодна країна світу не підтвердила арешту його особистих коштів. Син колишнього українського гаранта наголошує, що саме в європейських судах спростували всю брехню щодо нього.

"Для мене було принциповим визнання санкцій незаконними і безпідставними, було важливо відновити своє чесне ім'я", - додав він. Олександр Янукович

Допис Юрія Кірасира

Також у дописі йдеться про важливість відновлення справедливості по відношенню до всіх, чиї права і свободи начебто були порушені внаслідок режиму Порошенко.

Нагадаємо, раніше з вертолітного майданчика Януковича зняли арешт

Як повідомляв портал "Знай.ua", з Януковича зняли санкції, подробиці рішення Європейського суду

Також "Знай.ua" писав, що у Курченка забрали останній медіаактив в Україні