Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що зможе вирішити питання щодо помилування українця Павла Шаройка, який засуджений в Білорусі за шпигунство. Однак, може він зробити це тільки на взаємній основі, повідомляє БелТА.

Як відзначається, Лукашенко готовий на взаємній основі вирішити питання з помилуванням засудженого в Білорусі за шпигунство українця Павла Шаройка та обвинуваченого в Україні мешканця Білорусі Юрія Політіки. Про це він ще раніше говорив із п’ятим президентом України Петром Порошенко.

Однак, як стверджує Лукашенко, українська сторона тоді не виконала домовленості.

"Ми домовилися з Порошенком. Ми передали справу до суду, засудили його. Я готовий його помилувати. Порошенко пообіцяв - нічого не зробив. Навіть в суд не направив матеріали, тому що їх немає", - сказав лідер Білорусі.

Петро Порошенко

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, українець Павло Шаройко був затриманий у Мінську ще у жовтні 2017 року. Тоді його звинуватили в "шпигунстві" та засудили до 8 років позбавлення волі. Щодо мешканця Білорусі, то його також у 2017 році затримали працівники СБУ та запідозрили в "шпигунстві". Адже в телефоні знайшли файл, який містив план наступальної операції "Шторм", що проводилася українською армією у зоні АТО.

Нагадаємо, що Садовий вибрав праву руку: що відомо про Любомира Зубача

Також Знай.uа писав про те, що Знай з'ясував, хто закриває рот Андрію Богдану

Портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський призначив главу Офісу Президента Андрія Богдана головою комісії державних нагород та геральдики.