Стало відомо, що Державний департамент Сполучених Штатів Америки повинен пред'явити документи про співпрацю США з Україною в рамках розслідування про імпічмент президента США Дональда Трампа до 4 жовтня 2019 року. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Конгресмени-демократи, голови комітетів Палати представників Конгресу США у закордонних справах, розвідки, спостереження і реформ офіційно зажадали у державного секретаря Сполучених Штатів Майка Помпео до 4 жовтня надати документи пов'язані з співпрацею адміністрації США з Україною. Лист наголошує, що Державний департамент раніше відмовився надати затребувані документи і розслідування імпічменту має невідкладний характер", - говориться в повідомленні.

Лист законодавців підкреслює, що потрібні документи будуть частиною розслідування щодо імпічменту, а їх не надання їх буде вважатися як підтвердження перешкоджання правосуддю.

"Комітети встановлюють, наскільки президент США поставила під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, коли він звернувся до тиску на Україну, щоб схилити її до втручання у вибори 2020-го року, і затримуючи військову допомогу, яку Конгрес надав Україні, щоб допомогти протидіяти агресії Росії", - сказано в листі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

До того ж, законодавці визначили час свідчень для ряду чиновників Державного департаменту, включаючи колишнього посла Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович, екс-спеціального представника США з питань України Курт Волкера.

Нагадаємо, що Зеленський і Порошенко засвітилися в передвиборчому ролику Трампа.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Путіна відповіли на звинувачення про причетність до скандалу в США.

Також портал Знай.ua писав, що Курт Волкер подав у відставку з посади спецпредставника США по Україні.