Верховна Рада IX скликання відпрацювала свій перший місяць, і громадянська мережа "Опора" вирішила проаналізувати, що відбувалося у депутатів на засіданнях в цифрах.

"Найчастіше "за" у парламенті голосують парламентарії з фракції "Слуга народу" (80,9%), "проти" - депутати з "Європейської Солідарності" (8,1%), утримувалися - також депутати з "Європейської Солідарності" (20,4%)", - повідомляє "Опора".

Рідше всіх брала участь у голосуванні фракція "Опозиційна платформа - За життя", вони набрали 52,4%.

"Слуги народу" виявилися найбільш відповідальними і рідше за інших депутатів пропускали голосування - лише 4,1%. А депутати "Батьківщини" стали лідерами щодо пропуску голосувань - 30,3%.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Аналітики змогли з'ясувати, хто любитель голосувати проти лінії своєї фракції. Ними стали Петро Порошенко, екс-президент України і член фракції "ЄС", і Святослав Вакарчук, лідер "Голосу".

Загальна кількість натисків на кнопки за вересень склала 202 517 разів.

"Найбільшу кількість голосів парламентарії у вересні віддали за проект закону № 7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів)". Його підтримали 373 депутати", - підвела підсумок "Опора".

Також в "Опорі" розповіли, що 465 законопроектів отримали 226 голосів депутатського схвалення або більше. А в загальній сумі за вересень у ВР зареєстрували 523 закони. 466 серед них запропонували нардепи (89,1%), 32 - кабмін (6,5%), Зеленський - 23 (4,4%).

Законодавчі ініціативи розглядали в прискореному режимі в 13,5% випадків.

Виступів у Верховній Раді за вересень було аж 1541, а зайняли вони всього 31 годину.

Лише за вересень було 8 пленарних днів, за місяць було підготовлено 289 депутатських запитів.

Нагадаємо, раніше довга відпустка, більше робочих годин і ніяких податків: що "слуги народу" підготували для українців.

Також Знай.uа писав, що розмитнення "евроблях" озолотило держбюджет України: в рази більше від запланованого.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що "Дія - держава і я": які послуги надасть "держава в смартфоні" Зеленського.