Стало відомо, що екссекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк залишив свою посаду, оскільки не бажає брати участь у "підкилимних іграх".

"Відхід з поста секретаря РНБО – моя ініціатива. Це було свідоме рішення, засноване на тому, що відбувається і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі", - заявив Данилюк.

Також він розповів про хороші взаємини з президентом України і побажав йому удачі.

"Я запропонував президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не прийшли. Хоча стосунки у нас залишилися конструктивні. Не виключаю, що буду йому допомагати, консультувати. Все-таки я підтримував його з самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху", - розповів він.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

До того ж, йому надходять різні пропозиції стосовно бізнесу.

"Зараз буду визначатися, чим займатися далі. Надходять пропозиції, як правило, пов'язані з бізнесом. Правда, вони в основному з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На даному етапі, мені здається, так буде правильно", - повідомив екссекретар РНБО.

Олександр Данилюк підкреслив, що більшості людей, які прийшли у владу, не вистачає професіоналізму.

"Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді різні люди – є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять "влада", я їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох, хто прийшов, не вистачає професіоналізму. Це системна проблема, яка несе ризик", - заявив він.

Також Данилюк попереджає про проблеми і сподівається, що команда Зеленського зможе з цим впоратися.

"Я сподіваюся, що будуть зроблені висновки і президент проведе коригування. Незважаючи на те, що його тягнуть в іншу сторону. Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чого чекають. І якщо ці великі очікування не реалізуються, всі отримають серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінно. Зараз важливий період – інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами", - сказав колишній секретар РНБО.

Нагадаємо, що Зеленський особисто прибрав Олександра Данилюка зі списку офіційної делегації в США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський звільнив з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка.

Також портал Знай.ua писав, що Володимир Зеленський прийняв рішення підписати заяву Олександра Данилюка.