У Мінську Україна погодила та підписала формулу Штайнмаєра для врегулювання конфлікту на Донбасі. Ця формула передбачає прийняття Верховною Радою закон щодо спеціального статусу Донбасу. Однак концепції нового закону поки немає.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент РБК-Україна.

Давид Арахамія заявив, що зараз парламент не має ні тексту, ні концепції нового закону про особливий статус Донбасу. Він додав, що поки ніхто не звертався до Ради з законодавчою ініціативою.

"Зараз немає ні тексту, ні концепції нового закону про особливий статус. Я не знаю (коли почнеться обговорення - ред.) Коли суб'єкт законодавчої ініціативи. Це може бути президент, Кабмін, група депутатів. Ніхто з них ще не вийшов із законодавчою ініціативою", - заявив Арахамія.

Давид Арахамія
Давид Арахамія

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Зазначимо, що формула Штайнмаєра передбачає те, що на Донбасі мають бути проведені місцеві вибори й після цього Верховна Рада ухвалить закон про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях.

Дану формулу розробив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. Він припускав, щоб непідконтрольна Києву територія Донбасу придбала тимчасовий особливий статус на момент виборів, які зобов'язані провести за українським законодавством.

В перший раз таку ідею обговорювали ще у 2015 році, однак вона не була оформлена в одному документальному вигляді, завдяки чому боку трактували його по-різному, що і не призвело до угоди.

Сам Володимир Зеленський у вівторок, 1 жовтня, провів терміновий брифінг для журналістів на тему угоди.

Нагадаємо, Вакарчук звернувся до українців з терміновою заявою: "Сподіваюся, це розуміють всі...".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський відповів на найболючіше питання українців: "Не буде ніколи ніякої капітуляції".