Колишній очільник українського уряду Арсеній Яценюк може зайняти посаду першого віце-прем'єра в Кабінет міністрів Олексія Гончарука. Ймовірність такого призначення вище 50%.

Кандидатуру Арсенія Яценюка розглядають на посаду першого віце-прем'єра, оскільки потрібно провести складні переговори з МВФ про відновлення співпраці і відкриття нової кредитної програми Фонду. Про це пише видання “Страна”, посилаючись на свої джерела в Кабміні.

На думку лобістів кандидатури Яценюка, він може успішно фіналізувати переговори з МВФ, адже володіє великими зв'язками на Заході.

За даними джерел, лобістами кандидатури Яценюка є його однопартієць по "Народному фронту" глава МВС Арсен Аваков, а також впливовий олігарх Віктор Пінчук, якому, до слова, приписують вплив на значну частину Кабінету мігістрів, зокрема міністра економіки Милованова.

А ймовірність призначення Яценюка джерела оцінють як "трохи вище 50 відсотків".

У той же час зазначається, що дуже високий антирейтинг “будівничого стіни” та численні корупційні скандали, в яких він був замішаний, можуть спрацювати проти такого призначення. Крім того, зв'язки Яценюка і Пінчука з демократичним крилом в американському істеблішменті може погіршити відносини з аміністрацією президента США Дональда Трампа.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Прес-секретар Арсенія Яценюка Ольга Лаппо прокоментувала ці чутки, заявивши, що Арсеній Яценюк не веде переговорів про входження в уряд.

"Ця інформація не відповідає дійсності", - заявила Ольга Лаппо.

Нагадаємо, Гончарук всерйоз взявся за керівників "Укрзалізниці"

Як повідомляв портал Знай.ua, у мережі показали "Стіну Яценюка", на яку пішло мільярд гривень

Також Знай.ua писав, Арсеній Яценюк порушив мовчання і дав кілька порад Володимиру Зеленському