Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка зараз активно співпрацює з Управлінням спецрозслідувань, аби з'ясувати, хто винен у так званій "справі Майдану".

Про це Рябошапка розповів на брифінгу для журналістів, якій відбувся у п'ятницю, 4 жовтня.

Новий генеральний прокурор розповів про хід справи Майдану. Він також зазначив, що скоро може відбутися передача кількох проваджень до суду.

"Ми активізували розслідування і зараз уже немає тих чинників, які перешкоджали раніше. Ми активно співпрацюємо з керівником Управління спецрозслідувань, який відповідальний за ці провадження, та процесуальними керівниками цих проваджень", - заявив він.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Це не одна справа Майдану, їх там декілька десятків. Кожне з цих проваджень має багато епізодів, деякі з яких почались задовго до подій на Майдані", - додав Рябошапка.

Генпрокурор також зауважив під час брифінгу, що прокуратура у своїй діяльності не керується інтересами бізнесменів і політиків. Окрім цього генпрокурор додав, що органи прокуратури проводитимуть ефективне та прозоре розслідування кримінальних проваджень, про об'єктивність свідчитимуть самі кримінальні справи.

"Справи покажуть, словами переконати нікого не можна", - сказав Рябошапка.

Нагадаємо, на Пальчевського чекає захоплююча битва за посаду мера столиці: "Підходить більше, ніж інші".

Як повідомляв портал Знай.uа, генпрокурор Рябошапка готує жорстку "ревізію" в Одесі, "спалили людей": кому буде непереливки.

Також портал Знай.uа писав, що "Будуть покарання": новий генпрокурор Рябошапка зробив гучну заяву про "посадки" колишньої влади.