На Донбасы обговорюється стратегія першочергових дій, співробітників готують до деокупації.

Близько 800 поліцейських пройшли підготовку для роботи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей після їх деокупації. Про це заявила прес-служба поліції Донецької області.

жителі Донбасу
жителі Донбасу

Також, за інформацією прес-служби, передбачено ресурси для безперебійної діяльності підрозділів.

У повыдомленны йдеться, що поліція Донецької області в рамках стратегії деокупації розробляє порядок функціонування поліції в ОРДО, першочергові дії для забезпечення безпеки і прав громадян.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Українські військові медики на Донбасі
Українські військові медики на Донбасі

Ці проблеми обговорювали на круглому столі в Маріуполі 4 жовтня. Називався захід "Деокупація Донбасу: організаційно-правовий механізм відновлення територіальної цілісності Україн", пише сайт поліції Донеччини.

Участь брали делегати від поліції Донецької області, армії, СБУ, прокуратури, прикордонники та рятувальники, а також науковці й представники громадських організацій.

Під час круглого столу дійшли певних висновків щодо відновлення територіальної цілісності України, які візьмуть до уваги під час врегулювання збройного конфлікту.

Нагадаємо, що на Донбасі не припиняють обстріл. Бойовики на тимчасово окупованій території 41 раз обстріляли позиції українських захисників.

Також портал Знай.ua писав, що на Донбасі у п'ятницю, 4 жовтня, бойовики на тимчасово окупованій території 32 рази обстріляли українські позиції.