Богдан Яременко, нардеп від фракції "Слуга народу" і голова Комітету парламенту з міжнародних відносин, пояснив в інтерв'ю, чому Україна не може відмовитися від "формули Штайнмаєра" в даний момент, і що для країни це буде мати певні наслідки, які, щоправда, він не уточнював.

Яременко заявив наступне: "Ми тепер без певних наслідків не зможемо відмовитися від своїх слів".

Депутат пояснив і нюанс, який турбував українців: лист, який Кучма направив Мартіну Сайдіку, представнику голови ОБСЄ в Україні та ТКГ, в даний момент не накладає на Україну жодних зобов'язань. "Формула Штайнмаєра" поки що тільки визначає курс, за яким у подальшому буде рухатися країна.

"І якщо ми поважаюча себе країна, ми повинні її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано в Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони нас зобов'язують", - акцентував Яременко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами Яременка, в передмові до перших двох абзаців "формули Штайнмаєра" написано про те, що формулу необхідно імплементувати в українське законодавство - у законі не обов'язково записувати формулу тими ж словами, але сама її суть повинна бути ясною. В даний момент відмовитися від "формули Штайнмаєра" не є можливим, але застосовуватимуть її з деякими нюансами.

Нагадаємо, раніше з Порошенком на Майдані стався казус: таксист не захотів везти колишнього президента, деталі.

Також Знай.uа писав, що Пальчевський пояснив, чому в Києві спалахнули мітинги: "Зеленському не потрібно було...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що тисячі українців на Майдані висунули Зеленському вимоги: "Повинні нести повну відповідальність".