У президента України Володимира Зеленського, точніше у його силовиків, відбулася перша гучна так звана "посадка". Відомо, що за ґрати потрапив колишній депутат Сергій Пашинський, який в грудні 2016 року відкрив вогонь по людині.

Відомо, що колишнього фронтовика заарештовано й проведе він у СІЗО два місяці — до 4 грудня. За нього податок вносити заборонили. Про це у своєму матеріалі пише видання "Страна".

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

Навіщо і в кого стріляв Пашинський

У новорічну ніч, пізно ввечері 31 грудня 2016 року, у Київській області, недалеко від будинку Пашинського стався конфлікт, який закінчився стріляниною. Із зареєстрованого пістолета Glock 19 стріляв Пашинський. В результаті було поранено місцевого мешканця В'ячеслава Хімікуса, він отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги. Інцидент стався на дорозі недалеко від Василькова.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Сергій Пашинський
Сергій Пашинський

"Посадки є". Навіщо посадили Пашинського

Про те, що колишнього депутата можуть заарештувати, журналісти писали, ще коли йому оголосили підозру. Швидкість, з якою це зробили – без утомливих багатотижневих викликів на допити, як у випадку з Порошенком, – натякала на те, що влада цього разу наважилася закрити хоча б когось. Що необхідно для "поправки" іміджу Зе-команди в очах виборців, які все більше розчаровуються в занадто вже явному наслідуванні нової влади курсом Порошенка.

Пашинський для цього – ідеальна фігура. Він украй токсичний персонаж, якого не стануть захищати ні активісти (в основній своїй масі), ні журналісти. Так і сталося. На суд до колишнього нардепа з'явився лише колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

Однак бентежить, що Пашинського саджають за дрібний кримінал. При цьому ніхто не копає серйозніші теми, пов'язані з Пашинським: розкрадання в "Укроборонпромі", рейдерське захоплення кондитерської фабрики у Житомирі та інші подібні історії.

Нагадаємо, Сергія Пашинського взяли під варту: вийти не зможе навіть за гроші.

Як повідомляв Знай.uа Пашинського вимагають взяти під варту, ДБР звернулося до суду.

Знай.uа писав, Пашинський прокоментував підозри, висунуті ДБР: "Це помста".