Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель потрапила у скандал. Приводом для обурення українців стала помилка в повідомленні.

На офіційному акаунті президента в Twitter Юлія написала англійською мовою Київ у російській транскрипції. У пості вона розповіла про інтерв'ю Зеленського японському виданню.

"I was never pressured and there were no conditions being imposed" to realize a summit with Trump or agree to arms sales in return, @ZelenskyyUa said in an interview with @kyodo_english in Kiev", - сказано в повідомленні.

МЗС України ще в 2018 році разом з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine створили спільну онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої звертаються до іноземних ЗМІ і різним організаціям з метою коригування правопису назви Києва - #KyivNotKiev.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Повідомлення Мендель з помилковою транскрипцією викликало хвилю обурення у користувачів мережі.

"Пані Мендель, коли ви вже, нарешті, наймете репетитора і навчитесь правильно писати столицю країни, в якій проживаєте?", "Kyiv not Kiev", "Бляха! І це ПС першої особи держави", "Ганьба якась, прессекретар не знає назву столиці своєї держави, у відставку пора", - пишуть в Twitter.

Нагадаємо, пресс-секретарю Зеленського доведеться вибачатися.

Як повідомляв Знай. ua, помічниця Зеленського Мендель скаржиться на цькування.

Також Знай. ua писав, що помічниця Зеленського Мендель обурила українців витівкою, не встояла перед "Жіночим кварталом".