Президент Володимир Зеленський дав найдовшу в історії прес-конференцію, яка увійшла до Книги рекордів Гіннеса. Так, у четвер, 10 жовтня, глава держави близько 14 годин відповідав на запитання різних груп журналістів.

Найбільше представників ЗМІ цікавили питання про мир на Донбасі, посадки корупціонерів та скандал довкола розмови Зеленського з президентом США Дональдом Трампом, пише видання The New York Times.

Зеленський на прес-марафоні заявив, що хотів стати всесвітньо відомим, але не в такий спосіб. Після скандалу з Трампом, коли Білий дім опублікував стенограму розмови Зеленського й лідера США, Україна може втратити підтримку Америки чи Європи.

"Зараз я опинився в центрі уваги світових ЗМІ, — сказав Зеленський на прес-конференції. — Я дійсно хотів бути всесвітньо відомим, але не за такої ситуації".

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Під час прес-марафону Володимир Зеленський озвучив свою головну ціль на посаді президента. За його словами, українців вибрали саме його, тому що покладають надії на закінчення війни разом із ним.

"Якого президента обрав народ? Президента, який зупинить війну. Це моє завдання на майбутні п'ять років", заявив гарант.

Проте журналісти знову і знову повертали його до Трампа і ролі України у запуску процедури імпічменту, яка створює загрозу не одного, а вже двом президентам. Поки Трамп веде боротьбу за політичне виживання і за свою спадщину в США, Зеленський змушений рахуватися з відлунням цієї бурі в Україні і з тим, що він опинився в центрі колосального політичного скандалу, що бушує в тисячах кілометрів від Києва. Оглядачі кажуть, що поки він справляється з цим викликом.

Зазначимо, що для спілкування із журналістами в Офісі президента обрали незвичний формат: український лідер відповідав на запитання груп журналістів по 7-10 осіб. Кожні пів години групи мінялися. Незвичне обране і місце для проведення заходу – нещодавно відкритий "ринок" їжі Kyiv Food Market.

Нагадаємо, глава Офісу президента Богдан повернувся до списків партії Порошенка: відсудив своє місце.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".