Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук визнав, що рівень прожиткового мінімуму – недостатній, щоб надати українцям можливість вижити. Про це заявив експерт Олександр Гончаров.

"Ми спостерігаємо за спробою Кабміну нагнути національну економіку, зокрема, щоб не дзявкали під руку Фопи, ну і помститися за образи окремим крупним капіталістам", - зазначає автор.

За його словами, хоч до одного нашого Кабміну дійшло, що в державному бюджеті недостатньо виділяється коштів, щоб забезпечити українців рівнем доходів, який необхідний для проживання.

українці
українці

"Нарешті, Прем'єр-міністр Олексій Гончарук визнав, що рівень прожиткового мінімуму є недостатнім для того, щоб надати українцям можливість вижити", - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Під час презентації програми дій уряду у Верховній Раді Олексій Гончарук заявив: "За нашими підрахунками потрібно 140-150 млрд. гривень. Ці гроші неможливо знайти в бюджеті, але ми будемо працювати для того, щоб у наступні 5 років знайти необхідний ресурс".

Звучить досить обнадійливо, але не варто затягувати цей дуже хворий і чутливий процес, який давно мали вирішити попередники. Занадто затягнули влади вирішення цього питання, а тепер невідомо, чи вдасться в розпал світової економічної кризи-2020 підняти реальні доходи більшості українців.

черга до банкомату
черга до банкомату

На жаль, Україна досі вважається найбіднішою країною Європи, а в глобальному рейтингу по доходах ми займаємо 144-ю рядок з 202. Але платити за газ українці мають таку ж ціну, як і в Польщі і Швейцарії. Така арифметика від міністра фінансів України, яка перманентно демонструє високу ступінь зневаги до гаманців наших платників податків.

Нагадаємо, Гончарук допоможе українцям побачити Кріштіану Роналду, такий шанс буває раз у житті: що потрібно зробити.

Як повідомляв Знай. ua, Рябошапка отримав "скромну" зарплату генпрокурора.

Також Знай. ua писав, що глава Кабміну Гончарук отримав першу зарплату: Зеленський і Богдан можуть починати заздрити.