Перший президент України Леонід Кравчук запропонував свою "формулу", яка здатна прокласти дорогу до миру на окупованому Донбасі.

Зрушити ситуацію на Донбасі з мертвої точки у сторону миру може лише один документ - підписаний главами чотирьох держав. Про Леонід Кравчук це заявив в інтерв'ю виданню "Обозреватель".

"Лідери України, Росії, Франції та Німеччини повинні скласти відповідну дорожню карту особисто", – наголосив він.

На думку першого президента України, повноваження "помічників чи радників міністрів закордонних справ", яким сьогодні доручено складання подібні документи, недостатні для такої важливої місії.

"Коли ми зібралися у Біловезькій пущі, існував Радянський Союз. Ми приїхали туди, і на порядку денному стояло питання: бути чи не бути Радянському Союзу, або бути чи не бути загальній кризі, яка могла призвести до неймовірного конфлікту. Ми сіли вшістьох і самі написали документ. Без груп – двосторонніх, тристоронніх чи будь-яких інших", – нагадав Кравчук.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Леонід Кравчук переконаний: "Так само треба зробити і сьогодні. І не треба перекладати цю функцію на когось. Це можуть і мають зробити глави держав. Так було завжди, коли питання було гострим і небезпечним для всіх країн".

Перший президент України підкреслив: "Якщо такий документ буде підписаний, якщо він буде доведений до виконання, тоді ми будемо мати підстави сказати: успіх на Донбасі є".

"Це не означає, що вже завтра все зміниться. Буде потрібно багато часу. Але дорога буде відкрита", – запевнив Леонід Кравчук.

Нагадаємо, Пристайко пригрозив українцям повною мобілізацією і здерти три шкури, якщо не буде виконана формула Штайнмаєра.

Як повідомляв портал Знай.ua, ″Слуги народу″ здивували заявою про формулу Штайнмаєра

Також Знай.ua писав, Порошенко розповів, чим небезпечна "формула Штайнмаєра"