Лідер партії "Голос" і вокаліст групи "Океан Ельзи" дав перше велике інтерв'ю після позачергових парламентських виборів. Він розповів про своє розуміння процесів політики, про ставлення до Зеленском, алкоголь і не тільки. Про це він розповів Правді.

Вакарчук зізнався, що у нього відчуття, що Володимир Зеленський набагато довше є президентом і розповів про своє ставлення до нього.

"Насправді, якщо прямо відповідати, я думаю, це не тільки моя оцінка, а дуже багатьох людей – на жаль, поки що дуже мало можна зробити висновків. Тому що хотілось бачити вже справи, а не тільки декларації", - пояснює він.

Вакарчук зізнався, що йому не подобається декілька речей у тому, як Зеленський працює з парламентом. Йому здається неправильною стратегія, коли на посадах змінюють людей і починають міняти правила під цих людей.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Якби я був президентом і у мене була своя парламентська більшість, я б точно не починав з того, щоб ще й де-юре зцементувати свою владу і посилити свої повноваження. Справжнє лідерство – це коли тобі достатня підтримки людей, 70%, для того, щоб не міняти Конституцію або не міняти правила гри. Коли ти кажеш, що в тебе нова політика, а насправді ти міняєш правила гри фактично під себе, користуючись тим, що зараз є велика підтримка людей і можна зробити дуже багато… Вони це називають словом "вікно можливостей". Це дуже подібно на попередників, проти яких вони боролися", - розповідає він.

Вакарчук пояснив, що для нього справжньою реформою в країні є те, коли ти сам зміг створити такі правила і такі сильні інституції, які б пережили (в хорошому сенсі) слова будь-якого лідера незалежно від того, хороший чи поганий він.

"На жаль, ця тенденція "люди нам довірили, тому давайте поміняємо Конституцію або правила", на мою думку, є неправильною. Тому що ні президент Зеленський, ні "Слуга народу" не йшли на вибори з обіцянкою поміняти Конституцію, повноваження і підсилити президента", - пояснив Вакарчук.

Нагадаємо, на Лізі сміху жорстко висміяли Вакарчука і Порошенка.

Як повідомляв Знай. ua, легендарні "Океан Ельзи" презентували офіційний саундтрек.

Також Знай. ua писав, що Вакарчук звернувся до українців з терміновим заявою.