У четвер, 17 жовтня, співробітники НАБУ затримали ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського у ресторані біля столичного аеропорту "Бориспіль". Скандальний чиновник не був готовий до такого і думав, що йому дозволять спокійно перетнути кордон України.

Пізніше в бюро підтвердили, що Гладковський дійсно був затриманий і підозрюється у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

"Слідчі дії тривають. Наразі це вся інформація, яку ми можемо повідомити, враховуючи збереження таємниці слідства. Деталі – згодом", – вказується у публікації НАБУ в Facebook.

#НАБУ підтверджує затримання експершого заступника секретаря РНБО за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2...

Geplaatst door НАБУ op Donderdag 17 oktober 2019

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Гладковський затриманий одразу за двома справами

У першій справі президента автомобільної корпорації звинувачують у закупівлі без проведення тендеру для потреб Міноборони авто МАЗ, які перебрендувалися на авто марки "Богдан" на заводі Петра Порошенка. У Telegram-каналі "Розвідник" припустили, що затримання Гладковського призведе до швидкого арешту п'ятого президента України.

Потім з'явилася інформація про те, що на ексзаступника секретаря РНБО завели другу справу за несплату податків при розмитненні картини, яку Гладковський незаконно ввіз в Україну.

"Тобто коли ми радили правоохоронцям придивитися до схем Гладковського щодо сейшельських офшорів і картин - вони його за це і затримували. Ну, молодці", - зазначили в Telegram-каналі Klymenko Time.

Реакція Гладковського на арешт і виправдання "Богдан Моторс"

У свою чергу ексчиновник запевнив, що всі звинувачення проти нього всього лише "фейки". Гладковський також скаржиться, що йому нібито ніхто не повідомив причини затримання.

"У нас ніхто нічого не каже. Продовжують робитися ті фейки, які вже робляться щодо мене тривалий час. Ось про що йдеться (оприлюднені підозри – ред.) – це повна нісенітниця", - сказав він.

При цьому в автомобільній корпорації "Богдан Моторс", президентом якої є сам Гладковський, заявили, що він не збирався тікати з України.

"Ні про яку спробу залишити Україну не може бути й мови. 17 жовтня 2019 року Гладковський прямував на світову виставку автобусної техніки Bus world 2019, яка починає свою роботу 18 жовтня у Брюсселі. Він був офіційно запрошений на цей захід та мав на меті взяти участь у низці запланованих ділових переговорів, як голова провідної автомобілебудівної корпорації", – йдеться у заяві.

Гладковський оголосив голодування в СІЗО

Після гучних заяв глава "Богдан Моторс" оголосив голодування, оскільки вважає своє затримання незаконним.

"Повісток та викликів на допит або проведення слідчих дій не отримував. Я весь час співпрацював з детективами НАБУ, давав показання та всі необхідні пояснення. За останні півроку, як я повернувся в корпорацію Богдан, я десятки разів вилітав за кордон для участі у переговорах з бізнес-партнерами і завжди повертався в Україну", - обурився Гладковський.

Нагадаємо, Олег Гладковський вперше прокоментував свій арешт.

Як повідомляв портал Знай.uа, 17 жовтня Олег Гладковський спробував виїхати з України, але не встиг, оскільки його затримали співробітники НАБУ.

Також портал Знай.uа писав, що затримання Олега Гладковського призведе до арешту п'ятого президента України Петра Порошенка.