Тютюнова фабрика "В.А.Т.-Прилуки", яка входить у міжнародну групу компаній British American Tobacco, з 11 жовтня закрила виробництво в Україні. Міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Тимофій Милованов назвав зупинку тютюнової фабрики у Прилуках шантажем держави з боку виробників цигарок.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Тютюнові компанії хочуть кращих умов і шантажують уряд закриттям бізнесу. Там йде боротьба і шантаж. У ВР є пропозиція жорсткого регулювання прибутку дистриб'юторів. Причина - тіньовий ринок і дистриб'ютор-монополіст. Кажуть, пов'язаний з виробниками. Наскільки це правда - не знаю. Чому дистриб'ютора-монополіста, який працює "в сіру", захищають виробники - мені незрозуміло. Водночас, я вважаю неправильним боротися з монополістом через пряме регулювання цін. Для цього є антимонопольний комітет", - сказав Милованов.

Міністр сільського господарства Тимофій Милованов
Міністр сільського господарства Тимофій Милованов

У свою чергу гучну новину, яка неабияк сколихнула ЗМІ та не на жарт перелякала українців, народний депутат України Андрій Холодов називає "пасткою" однієї з компаній, на які днями Антимонопольний комітет України наклав шалений штраф у розмірі 6,5 млрд грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як підкреслив нардеп, зупинка виробництва - цілком можливо, фабрики щороку роблять профілактичну зупинку: зазвичай, це відбувається після Нового Року, але в цьому році, ймовірно, вирішили раніше зупинитися оскільки вистачає запасів на 4 місяці.

Також з'явилася інформація про те, що фабрика у Прилуках насправді не припиняла свою роботу.

British American Tobacco (BAT), один з найбільших у світі виробників тютюнової продукції, та у зв'язку з припиненням виробництва "В.А.Т.-Прилуки" просить відкликати 25 млн акцизних марок і повернути 505 млн грн, сплачених за них.

Зазначимо, що раніше найбільші тютюнові компанії пригрозили тим, що підуть з України через законопроєкт №1049. Документ повністю перерозподіляє фінансові потоки в тютюновій галузі. Згідно поправки нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубинського, компанії-виробники повинні будуть продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

Нагадаємо, Бойко пригрозив Разумкову бунтом у парламенті: "Питання буде поставлено руба".

Як повідомляв портал Знай.uа, зарплату Рябошапки показали усій країні: скільки отримує щомісяця Генпрокурор.

Також портал Знай.uа писав, що з'ясувалося, куди Гладковський хотів втекти з України: несподіваний вибір.