Американський професор та авторитетний фахівець зі Східної Європи Андерс Аслунд розповів, що варто робити Україні у тій ситуації, у якій вона опинилася зараз. Аслунд зауважив, що потрібно діяти та пояснив, що не варто турбуватися про скасування санкцій проти Росії.

Про це Андрес Аслунд заявив в інтерв'ю журналу НВ.

За словами експерта, Україна зараз потребує значних змін та реформ. Тому варто залучитися до управління державою нових людей, які не мають політичного досвіду.

"Коли країна потребує структурних реформ, важливо мати нових, молодих людей, у яких є освіта. Добре, якщо вони не мають міцних зв’язків з політиками попередніх українських епох", — вважає американський професор.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
Водночас Андерс Аслунд додав, що в Україні не все так однозначно. З однієї сторони до влади прийшла молода команда без великого досвіду в політиці, але з іншого боку багато членів цієї команди пов'язані з іншими політиками.

До чинних політиків "залишаються питання", такі як заради чиїх інтересів працюють ці люди — народу чи власних бізнес-інтересів і "як швидко деякі впливові люди куплять лояльність українського парламенту.

"Тому діяти треба дуже швидко. І ми бачимо ці швидкі дії, коли приймаються законопроекти з великою кількістю помилок. Хоча в ситуації України краще робити помилки, ніж не робити нічого. І краще, щоб це були помилки технічного роду, а не помилки через корупційні ризики", — зауважив Аслунд.

Експерт також пояснив, що Європа не зніматиме санкції з Росії.

"Санкції — це дуже інерційний процес. В ЄС вісім країн-членів виступають проти санкцій щодо Росії, і п’ять з них сильно проти — Італія, Кіпр, Греція, Угорщина та Австрія. При цьому двадцять країн за санкції, особливо Литва і Польща. У такій ситуації санкції точно не скасовують", — вважає Аслунд.

Нагадаємо, в Україні жорстко взялися дезертирів, опубліковано новий закон: у Зеленського розклали все по поличках.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Пальчевський дав пораду Олені Зеленській: "До чортової матері розігнати...".