Нові чиновники отримали свою першу заробітну плату. У порівнянні з доходами попередників зарплати нинішніх чиновників досить скромні.

Винятком став тільки глава ГПУ Руслан Рябошапка, який за вересень отримав більше, ніж у Юрія Луценка.

В законі існує прописаний оклад. Однак до нього може додаватися багато премій і надбавок. При цьому одні користуються цією можливістю, а інші – ні.

Рекордсменом по доходам з держбюджету ставав глава "Нафтогазу" Олексій Коболєв, який виписав собі премію в 261 млн гривень за перемогу в Стокгольмському арбітражі при щомісячній зарплаті в 28,5 млн гривень.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Раніше була чітка система зарплат в держорганах, але при Яценюку — Гройсмане вона була розбалансована. Топ-чиновники не тільки підняли собі оклади, але ще й стали успішно застосовувати надбавки, премії та інші механізми, завдяки чому вийшло, що в держпідприємствах виписують собі премії в 2 млн і ставлять зарплату більше 100–150 тис. за рахунок грошей платників податків", — сказав екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко.

Новий Кабінет міністрів поки що показує скромні зарплати. Так, міністр економіки Тимофій Милованов отримав всього 15 133 грн, а міністр юстиції Денис Малюська за вересень отримав 20 723 грн.

Міністр оборони Андрій Загороднюк отримав 19 503 грн, а раніше Степан Полторак на аналогічній посаді отримував за роботу 70-85 тисяч. Глава МВС Арсен Аваков, який до цього отримував близько 50 тисяч, у вересні – майже 34 тисячі гривень.

Однак не всі топ-чиновники в перший місяць роботи відзначилися скромністю. Генеральний прокурор Руслан Рябошапка за вересень отримав 131 728 гривень.

Нагадаємо, нова Рада отримала першу зарплату.

Як повідомляв Знай. ua, депутатів нової Ради видали першу зарплату.

Також Знай. ua писав, що Разумков назвав свою місячну зарплату, українці прозріли.