Стало відомо, що глава української держави Володимир Зеленський підписав закон про позбавлення нардепів права на фінансове забезпечення. Про це повідомляє документ, який розміщений на офіційному сайті Верховної Ради України.

Таким чином, якщо нардеп протягом календарного місяця за одну чергову сесію без поважних причин не бере безпосередньої участі в понад 30% голосувань при прийнятті рішень на пленарних засіданнях Верховної Ради чи у більш ніж 50% засідань комітету, то йому не відшкодовуються витрати, що пов'язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць.

Відповідне розпорядження буде видавати голова Верховної Ради України за рішенням комітету з питань депутатської етики.

Слід також підкреслити, що тепер причиною для нарахування народному обранцю зарплати будуть дані його участі не менше, ніж 70% голосувань на кожному пленарному засіданні.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, що спікер українського парламенту Дмитро Разумков не збирається покривати однопартійців, а також інших нардепів, якщо вони причетні до недавнього корупційного скандалу.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський провів нараду по підготовці держбюджету-2020, в якому поставив міністру фінансів завдання скоротити витрати держбюджету на утримання чиновників на 10%.

Також портал Знай.ua писав, що керівництво фракції "Слуга народу" запідозрило депутатів у корупції. Зеленський зобов'язав 11 членів комітету пройти детектор брехні, що вже зробили Олександр Дубинський і Давид Арахамія.