Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеоблозі під назвою "Чашка прем'єра" розповів українцям, що буде із субсидіями. Випуск він опублікував на власній Facebook-сторінці.

Як відзначає чиновник, основна мета цього блогу - це давати оперативну відповідь на всі незрозумілі і складні запитання.

Так, Гончарук розповів, що тиждень був дуже плідним на прийняття важливих рішень, які спростять життя пересічних українців.

Кабмін Гончарука
Кабмін Гончарука

"Субсидії зменшені в цьому році точно не будуть. І цей опалювальний сезон, всі ті, хто їх оформили, пройдуть на тих умовах, на яких вони вже оформили", – заявив Гончарук.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Таким чином чиновник відповів на запитання у соцсережах: "Чому ви зменшуєте розмір субсидій?"

"І принцип оформлення субсидій не зміниться. Ті сім’ї, які отримують менші доходи, а отже потребують від держави більшого захисту, отримають більші субсидії. Ми підтверджуємо наш намір зробити так, аби в середньому сім’я не витрачала більше 15% сукупного доходу на оплату комунальних послуг", - сказав Гончарук.

Прем’єр-міністр назвав українцям головні речі, які зміняться на краще: водійські права та техпаспорт у смартфоні, НБУ знизив облікову ставку на 1%, Україна піднялась на 7 позицій у рейтингу Doing Business-2020, субсидії, контрабанда і звільнення очільника Держгеокадастру в Київської області.

Нагадаємо, що в Україні почала діяти нова система отримання субсидій: озвучено усі "плюси" та "мінуси".

Як повідомляв портал Знай.ua, масова перевірка для субсидіантів і пенсіонерів: хто може позбутися виплат.

Також портал Знай.ua писав, що у жовтні відбудеться індексація доходів: кому пощастить отримати більше грошей.