Увечері в понеділок, 28 жовтня, відбулося виїзне засідання Кабінету міністрів у Маріуполі. Про це повідомляє прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму Telegram-каналі.

Так, прем'єр-міністр опублікував результати засідання в Маріуполі:

  • Виділили 300 млн гривень на будівництво доступного житла для 950 сімей (200 - сім'ї ветеранів АТО) в передмісті Києва, Дніпра, Львова, Одеси і Харкова;
  • Україна приєднається до Декларації про безпеку шкіл;
  • Прийняли положення про Координаційну раду з питань розвитку мікро - та малого підприємництва. Також поліпшать умови для підприємців;
  • Посилили безпеку мореплавства в акваторії Азовського моря;
  • Зроблять швидкими та зручними процедури переходу з Херсона в Крим через такі пункти в'їзду, як "Каланчак" і "Чонгар";
  • Конкурси на посади держслужби стануть прозорими. Удосконалено процедуру відбору. Тестування кандидатів буде проводити Центр оцінювання НАГС.
  • Визначили порядок сплати внесків України до бюджетів ООН. Зросте фінансування Місії України при НАТО в Брюсселі, що сприятиме поглибленню співпраці з Альянсом.
  • Кадрові питання. Звільнили заступників Міністра інфраструктури і Міністра розвитку громад і територій, а також голови Державного агентства водних ресурсів. Призначили нового держсекретаря Мінкультури. Також погодили призначення голів ОДА у Волинській, Полтавській, Сумській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Нагадаємо, що Олексій Гончарук попередив українських батьків про смертельну небезпеку школярів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, прем'єр-міністр прилетів в Запоріжжі і розповів, коли в аеропорту запрацює новий термінал.

Також портал Знай.ua писав, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук у своєму відеоблозі під назвою "Чашка прем'єра" розповів українцям, що буде з субсидіями.