У мережі з'явилася відповідь прес-секретаря Зеленського Юлії Мендель щодо звинувачень співзасновника "Українського інституту майбутнього" Анатолія Амеліна за китайським питанням. Мендель поквапилася спростувати слова експерта.

Відомо, що Мендель підняла цю тему в мережі Facebook.

Юлія Мендель
Юлія Мендель

Нагадаємо, що в п'ятницю, 1 листопада, Анатолій Амелін в мережі анонсував погіршення відносин з КНР через серйозні помилки нової влади.

"Погані новини з Китаю для України привезли друзі", - написав експерт.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Анатолій Амелін

Амелін уточнив, що українська столиця може не розраховувати на підтримку "2-ї економіки світу" з 4 причин. Так, виявилося, що Україна вперше за останні 27 років не привітала КНР з Днем Незалежності.

Крім того, Київ, за його словами, зволікає з призначенням осіб, відповідальних за співпрацю з китайською столицею. Погіршує ситуацію й те, що Київ все ще не взяв 4 млрд доларів, які Китайський Банк виділив на енергетичні та зернові проекти. Це обернеться заморожуванням співробітництва, попередив Амелін.

"До речі, при Януковичі і при Порошенкові ми бездарно профукали китайський вектор (подивіться на успіхи Білорусі), сподіваюся, при Зеленскому його не буде втрачено і Україна від нього отримає максимум вигод", - констатував експерт.

У свою чергу Мендель намагалася швидко відповісти. Вона заявила, що привітання Китаю було надіслано дипломатичними каналами і продемонструвала лист Зеленського до Сі Цзіньпіна.

"Привітання було відправлено 1 жовтня, як і годиться… Перевіряйте інформацію, перш ніж її поширювати", - наголосила прес-секретар президента.

Амелін, зі свого боку, закликав владу публікувати привітання на сайті, а не відправляти нишком. "Зради майже немає… Але китайський бізнес дуже чутливий до таких сигналів і ми тут створили грунт для нехороших питань", - додав експерт.

Нагадаємо, дніпрян залишать без популярного автобуса: кому доведеться ходити пішки.

Як повідомляв Знай.uа артисти хору їм. Мотузки несподівано звернулися до росіян і жителям Донбасу: відео.

Знай.uа писав, прес-секретар Зеленського Юлія Мендель спантеличила українців: "Махала руками і пояснювала жестами".