У Росії зробили гучну заяву щодо України. Відтак, у Москві заявили, що "Газпром" не буде постачати газ, доки в "Нафтогазі" не спишуть всі борги, які ті винні їм. Зауважимо, що мова йде про кругленьку суму – 3 мільярди доларів. Про таке повідомив на власній Facebook-сторінці виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

За його словами російський "Газпром" надіслав "Нафтогазу України" офіційну відповідь, де відмовився постачати газ до України, доки вони не відмовляться від своїх перемог у міжнародних арбітражах.

Юрій Вітренко, фото Еpravda
Юрій Вітренко, фото Еpravda

"У нас є офіційна відповідь "Газпрому", що вони не будуть постачати (газ), поки не "відновиться баланс". Ми вже через арбітраж вимагаємо компенсацію. "Газпром" так і відмовляється продавати за ціною, встановленою арбітражем", - зазначив Вітренко.

Зауважимо, що рішенням Стокгольмського арбітражу, "Газпром" винен "Нафтогазу" вже 3 млрд доларів.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Зараз, за рішенням Стокгольмського арбітражу, "Газпром" нам винен 3 млрд доларів. До речі, через те, що "Газпром" не виконував свої контрактні зобов’язання за транзитним контрактом. І ми спокійно, конструктивно і виважено нагадуємо нашим контрагентам, що Стокгольмський арбітраж у нашому контракті з "Газпромом" визначено як єдиний механізм вирішення суперечок"- підкреслив директор "Нафтогаз України"

Хтось вам каже, що непотрібно судитися з Газпромом? А що тоді потрібно було робити у 2014 році, коли почалися...

Geplaatst door Yuriy Vitrenko op Maandag 4 november 2019

Нагадаємо, тисяча гривень зараз і в 2000-х: що можна придбати на цю суму.

Як повідомляв Знай.uа Кличко збирається тікати з України: "Мер Києва коливається між Німеччиною і США".

Знай.uа писав, Нафтогаз отримав велику перемогу над Газпромом: суд Амстердама, заарештував акції "Південного потоку".