Юрій Романенко, відомий український журналіст, блогер і політичний оглядач провів бесіду з Олексієм Стародубовим на своєму Youtube-каналі.

Романенко і Стародубов обговорили конфлікт на Донбасі і те, як до нього ставляться в Європі, і що про нього говорять. Стародубов зазначив, що:

"Я б розділив погляди експертів, які професійно займаються конфліктами, і український підхід. Український підхід зводиться до того, що як тільки тема конфліктів починає підійматися, грубо кажучи, президент заявив, що тема Донбасу є ключовою - у нас відразу ж з'явилося мільйон експертів, які бажають зайнятися цією темою. В Європі на ці моменти дивляться дуже скептично".

Юрій Романенко, фото - Hvylya.
Юрій Романенко, фото - Hvylya.

Експерт відзначає, що тема конфліктів в Європі дуже складна, яка вимагає певного досвіду.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Коли європейські політики спостерігають за тим шумом, який виникає у нас навколо самої важливої теми, то природно виникає скептицизм, який не вселяє довіри європейським колегам. У них формуються думки, що до конфліктів як на Донбасі, так і в Криму ставляться не дуже серйозно в Україні", - пояснює Стародубов.

Головною задачею, яку необхідно реалізувати на Донбасі найближчим часом, як каже Стародубов: "Зрушити з мертвої точки те, що 5 років було заморожено".

"Якщо Україна не буде пропонувати свій сценарій, то його запропонує Європа", - пояснює далі Стародубов щодо збройного конфлікту на Донбасі.

Юрій Романенко, Youtube Yuriy Romanenko
Юрій Романенко, Youtube Yuriy Romanenko

Романенко запитує: "Яка позиція росіян проглядається (щодо Донбасу, - ред.), на що вони готові піти?".

Стародубов відповідає на питання Романенко: "Складно сказати, на що вони готові піти, можна точно сказати, що Донбас їм не потрібен. Якщо Донбас не потрібен росіянам, то вони залишаються віч-на-віч з собою. Говорити про квазіорганізації і квазіреспубліки - це нереально".

"Якби у них була можливість (в окупованих територій, - ред.) перейти до Росії - їх би давно вже приєднали як Крим", - додав Стародубов.

Докладніше думку Олексія Стародубова у розмові з Юрієм Романенком ви можете дізнатися нижче в ролику на YouTube.

Нагадаємо, раніше Романенко розкритикував "геніальні" ідеї Ткаченко: "Плодять собі ворогів у будь-яких сферах".

Також Знай.uа писав, що Романенко спрогнозував майбутнє України на 2020 рік: заробітчани, депозити та багато іншого.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Романенко пояснив, що не так із зустріччю Зеленського та "цигаркового гіганта": "Чому бідні? Бо дурні".