25 жовтня з'явилася інформація про те, що Володимир Зеленський, президент України, подає до Верховної Ради проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива", щоб провести лібералізацію виробництва, яке пов'язане з етиловим спиртом.

У 2019 році тіньовий оборот спиртових виробів зріс до 55% від загального обороту харчового спирту в Україні. Згідно з документом, який запропонував Зеленський, повинні скасувати державну монополію на виробництво спиртових виробів. Передбачається, що з 1 січня 2020 року вдасться скасувати монополію на це виробництво.

Алкоголь
Алкоголь

У проєкт закону Зеленський передбачив, що торгувати харчовим спиртом в Україні можна буде за допомогою ліцензії. Імпорт спирту, згідно з цим законопроєктом, можуть здійснювати тільки уповноважені Кабміном організації.

Яременко, фото - ZN
Яременко, фото - ZN

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Богдан Яременко, народний депутат від фракції "Слуга народу", заявив на своїй сторінці в Facebook, що 15 листопада має відбутися демонополізація спиртового виробництва. Спиртовий ринок Яременко назвав: "Корупційною клакою". Він також додав в пості: "Не ринок землі після сторіччя його відсутності відновлювати, але і за це голосування соромно не буде".

Скріншот поста, Facebook Богдан Яременко
Скріншот поста, Facebook Богдан Яременко

Нагадаємо, раніше Разумкова поставив у глухий кут питання про покарання Яременко за інтимне листування.

Також Знай.iа писав, що перший з'їзд "Слуги народу" Зеленського спантеличив українців, фото: "Треба бути с*ксі, щоб порушувати".

Ще Портал Знай.iа повідомляв, що МВС загрожує в'язницею п'яним водіям: "Неважливо, буде це депутат чи мільйонер".