15 листопада, Володимир Зеленський, президент України, отримав на підпис законопроєкт №1152-1 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за фальсифікацію лікарських засобів або обігу фальсифікованих лікарських засобів". Верховна Рада вже схвалила закон, про що свідчить інформація на офіційному сайті.

Володимир Зеленський, KyivPost
Володимир Зеленський, KyivPost

Закон передбачає посилення заходів покарання у сфері лікарських засобів та їх обороту.

Раніше за будь-які дії з явно фальсифікованими ліками позбавляли волі на строк від 3 до 5 років, то, згідно з законопроєктом, тепер позбавлятимуть від 5 до 8 років.

Якщо злочин скоїла група осіб або, що додали до закону, службовою особою, медичним або фармацевтичним працівником у великих розмірах або через інтернет, то тепер загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аптека
Аптека

А якщо в результаті злочинних дій людина загинула або отримала інші тяжкі наслідки, або злочин провели в особливо великих розмірах, то в цьому випадку загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Підпис президента України - це останній етап проходження документа. Після цього він буде офіційно затверджений.

Нагадаємо, раніше телефонна розмова Зеленського і Туска: лідери підняли важливе питання.

Також Знай.ua писав, що Зеленський спантеличив заявою до українських журналістів: "В умовах війни...".

Ще Портал Знай.uа повідомляв про телефонну розмову Зеленського і Туска: підняли питання асоціації з ЄС і реформ в Україні.