Між президентом України Володимиром Зеленським і президентом Європейської Ради Дональдом Туском у четвер відбулась серйозна телефонна розмова. Лідери обговорили процес реалізації домовленостей 21-го саміту Україна - ЄС, пише Хвиля.

Президент ЄС привітав значну активізацію реформ в Україні, зокрема в рамках виконання Угоди про асоціацію з ЄС, повідомляє пресс-служба Президента.

Дональд Туск і Володимир Зеленський, Telegraf-EPA
Дональд Туск і Володимир Зеленський, Telegraf-EPA

Також Зеленський і Туск розмовляли про енергетичну безпеку в Європі і ситуацію з реалізацією російського проекту "Північний потік-2". Співрозмовники погодилися, що дуже важливо, щоб всі держави - члени спільноти - безумовно дотримувалися енергетичне законодавство ЄС.

Український президент подякував Туску за важливий внесок у розвиток співробітництва між Україною і ЄС під час його перебування на посаді Президента Європейської Ради та побажав успіхів у подальшій діяльності. Зі свого боку Туск запевнив у своїй незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також реформ у державі.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Крім того, у четвер Володимир Зеленський провів зустріч з послами країн "Великої сімки" (G7). Учасники цієї важливої зустрічі обговорили хід реформ в Україні.

Скріншот повідомлення, Офіційний сайт президента України
Скріншот повідомлення, Офіційний сайт президента України

Президент Зеленський підкреслив, що робота в даний момент ведеться в декількох напрямках, зокрема — над прийняттям і втіленням у життя законів, які часто непопулярні, але важливі для поліпшення економічної ситуації в країні. Окрему увагу співрозмовники приділили боротьбі з корупцією. Учасники зустрічі детально обговорили судову реформу, зокрема імплементацію закону про діяльність органів суддівського управління. Також йшлося про участь міжнародних експертів у формуванні нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Комісії з питань доброчесності та етики при Вищій раді правосуддя.