Гендиректор ДК "Укроборонпром" і ексміністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус порушив закон про громадянство Литви. Про це пише видання Lietuvos Rytas.

Виявилося, що Абромавічус, у якого є литовське та українське громадянства, зобов'язаний попросити дозволу працювати в Україні у уряду Литви, але не зробив цього.

"Абромавічус не звертався в уряд за таким дозволом, коли був міністром України", - заявив колишній прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс.

Повідомляється, що громадянин республіки, який поступив на держслужбу іншої країни і не отримав дозволу уряду, повинен бути позбавлений громадянства.

Айварас Абромавичус
Айварас Абромавичус

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Як відомо, в грудні 2014 року Абромавічус отримав громадянство від експрезидента Петра Порошенка. Протягом двох років він повинен був відмовитися від громадянства Литви. Але чиновник вирішив не звертатися до Департаменту міграції Литви з такою відмовою.

Крім того, в цьому році він перетинав кордон України з діючими паспортами України та Литовської Республіки.

"В разі Айвараса Абромавічуса Закон про громадянство Литви абсолютно ясний і органи державної влади Литви повинні починати процедуру позбавлення громадянства Литви", - сказав член Комітету з права та правосуддя литовського парламенту Рімас Андрікіс.

Нагадаємо, Дубинський зробив гучне викриття Абромавичуса.

Як повідомляв портал Знай.uа, ексглава компанії "Microsoft Україна" Надія Васильєва обійняла посаду заступника з питань цифровізації директора "Укроборонпром" Абромавічуса.

Також портал Знай.uа писав, що НАБУ повідомило колишньому гендиректору "Укроборонпром" Павлу Букіну про підозру внесення недостовірних відомостей у декларації.