Енергетична поправка Геруса не лише відновлює поставки електроенергії з Росії і збагачує Коломойського, а й ставить хрест на перспективах України увійти до єдиного енергетичного простору з Євросоюзом.

Схема Коломойського-Геруса грабує кожного українця і закриває країні шлях до Євросоюзу. Про це заявив блогер Ігор Лесєв у новому випуску своєї програми ″Не добрий вечір″.

Блогер нагадав українцям, що кожного разу за ″жарти″ Ігоря Коломойського - ″головного клоуновожатого″, платимо ми з вами, а олігарх лише багатіє.

Україна збирається увійти до Євросоюзу, а для цього потрібно виконати деякі умови. Однією з таких є входження нащої країни до єдиної енергосистеми з ЄС. Це має статися в 2022, та перед цим енергосистема України має пройти тривалий часовий карантин: кілька років пропрацювати на власному ресурсі і відключитися від енергосистеми Білорусі та Росії.

Стратегічний вектор розвитку визначає подальшу конфігурацію всієї нашої держави. Тому, якщо ми йдемо до Євросоюзу, то ″ми йдемо саме на Захід, а не петляємо в різні боки, як очі у Геруса″, - підкреслює блогер.

″Енергосистеми Митного союзу і ЄС принципово різні. Відключення від однієї і перехід до іншої - це технічно необхідна умова″, - зазначає блогер.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Однак, схема Коломойського, яка працює виключно на збагачення олігарха, ставить хрест на перспективах України увійти до єдиного енергетичного простору з Євросоюзом.

Лесєв чітко пояснив, як і заради чого діє Коломойський.

Ігор Коломойський володіє в Україні феросплавними заводами. Особливість цього виробництва в тому, що вони споживають дуже багато електроенергії - джо 50% від собівартості продукції.

При Азарові Коломойський мав дуже хороші дотації, за які платили інші учасники ринку. А при Порошенку така ″лафа″ закінчилася і Коломойський був змушений платити енергохолдингу Ахметова вже за ринковою ціною. Це позбавило олігара надприбутків.

Тому, коли ″настали нові зелені часи″, Коломойський розробив і втілив злочинну схему.

″Для початку Коломойський поставив своїх людей на державне ″Центренерго″. Там його прокладка ″Нафта форс″ починає купувати російське вугілля, купувати вище, ніж навіть за схемою Роттердам +. Тобто, Україна купує вугілля дорожче, ніж своє власне. Далі ще цікавіше. ″Центренерго″ починає продавати електроенергію феросплавним заводам Коломойського за ціною нижче собівартості. Тобто, працює в збиток. Збиток на кого вішається? Правильно, на нас з вами. На державу. А Коломойський отримує зі своїх заводів мега профіт у свою власну кишеню″, - пояснив блогер.

Щоб і надалі не платити , Коломойський придумує ″ще більш чудову схему″. Герус, який є людиною Коломойського, протягує Раді поправку про ринок електроенергії.

Завдяки ″поправці Геруса″ компанія Коломойського Юнайтед Енерджі починає закупівлю електроенергії у росіян. Закуповує величезні кількості, що призводить до того, що Укренерго вже зараз відключає українські електростанції через імпорт з Росії.

Україна починає зазнавати збитків через створені на ринку неконкурентні умови.

″І найголовніше. Ми - обивателі - дешеву електроенергію як не бачили, так і не побачимо. Подивіться на заяву Геруса. Виявляється, Зеленський ніколи не обіцяв, що тарифи на електроенергію для населення будуть знижені. Ми його, сука, не так зрозуміли. Електроенергія знижується тільки для заводів Коломойського. А всі ми платимо і далі дикі тарифи″, - підкреслив Лесєв

Нагадаємо, Ігор Лесєв висловити свою думку щодо майбутньої нормандської зустрічі

Як повідомляв портал Знай.ua, Ігор Лесев показав українцям наслідки земельного закону.

Також Знай.ua писав, Лесєв зробив різку заяву про кадрові призначення влади