Заступник Міністра соцполітики України Олег Коваль проводить брифінг на тему "Ситуація про призупинення виплат Фондом соціального страхування України".

Представників медіа запросили на брифінг через ситуацію яка склалася навколо Фонду соцстрахування. Варто нагадати, що днями ФССУ повідомив про припинення надання виплат громадянам за лікарняними, які втратили можливість працювати, вагітним та допомоги для поховання.

Про це стало відомо завдяки повідомленню журналістів Знай.uа, які присутні на брифінгу.

Брифінг Олега Коваля, Знай.uа
Брифінг Олега Коваля, Знай.uа

"Це — маніпуляція, підстав для припинення виплат немає", - заявив міністр.

За словами міністра, гроші у держави є, близько 427 млн грн і до кінця наступного тижня надійдуть ще близько 860 млн грн. Виплати відновляться, як тільки врегульовуються питання з керівництвом Фонду соцстрахування.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Отже, у нас є припущення, що така ситуація пов'язана з новим керівником ФССУ Євгеном Баженковим. Детально про Баженкова: пан Боженков, якого звільнили 15 травня 2018 року постановою управління Фонду, пропрацював приблизно півтора року, з весни 2017 року. Його звільнили через те, що за його вказівкою в період з серпня по грудень 2017 року було виведено із загальнодержавної власності 51 об'єкт. Також, пізніше Баженков дав вказівку вивести з державної власності ще 12 об'єктів. Саме ці факти стали підставами для підозр.", - повідомив журналістам Олег Коваль.

Також міністр заявив, що протягом майже півтора року у Фонду був відсутній керівник, їм управляли три сторони: профспілки, представники роботодавців та представники держави, в цілому 21 людина.

Нагадаємо, більше ніяких лікарняних і допомоги породіллям: Фонд соцстрахування припиняє виплати.

Як повідомляв Знай.uа лікарняний онлайн: як медреформа змінить життя українців.

Знай.uа писав, в Україні зупинили виплати молодим мамам: у Мінсоцполітики зробили важливу заяву.