На сьогоднішній день Україна не розглядає варіант застосування збройних сил для визволення окупованої Росією Криму. Про це повідомив представник президента України в Криму Антон Кориневич в інтерв'ю lb.ua.

Антон Кориневич

Так, він стверджує, що сьогодні у контексті анексії Криму і Донбасу український уряд говорить про політико-дипломатичний шлях.

"Ми розуміємо, що окупована територія Криму дуже милитаризована Російською Федерацією", - підкреслив Антон.

Більш того, він зазначив, що представництво президента України закінчує аналіз кількості озброєнь в окупованому півострові.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Антон Кориневич

"Думаю, найближчим часом опублікуємо цю інформацію і будемо обговорювати це питання з органами державної влади та міжнародними партнерами. Наприклад, на кораблях Чорноморського флоту є крилаті ракети "Калібр", на території півострова розміщені берегові ракетні комплекси "Бал", "Бастіон", говорять про "Іскандери". Будемо сподіватися, що після подання цієї інформації міжнародним партнерам, санкції і тиск рано чи пізно дадуть результат", - повідомив Кориневич.

Нагадаємо, що екологічна ситуація в окупованому Росією Криму все більше ускладнюється, в останній час особливо за рахунок посухи, яка накрила півострів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Міжнародний суд ООН оголосив, що має юрисдикцію розглядати спір проти Росії відносно застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Також портал Знай.ua писав, що скандальний депутат-мажоритарник Руслан Требушкин дякував Путіна за анексію Криму.