23 листопада українці вшановують пам'ять загиблих під час подій 1932-1933 років, також відомих як Голодомор – геноцид українського народу. Традиційно в четверту суботу цього місяця по всій країні проходить акція "Засвіти свічку пам'яті". І 86-я річниця Голодомору не стане винятком

Український блогер Романенко пояснив, чому не буде ставити свічку у цей пам'ятний день.

політолог Юрій Романенко, скрін з відео
політолог Юрій Романенко, скрін з відео

"Я не буду ставити свічку у вікні, тому що ця демонстративна віктимність викликає огиду. Саме таке суспільство, яке навіть за п'ять років війни не здатне змінитися, але яке з баранячим впертістю розвішує стрічки, одягає вашиваночки, розфарбовує в кольори національного прапора ось-ось загрожують розвалитися мости викликає огиду. Кого ви хочете розжалобити, барани?", - пише він.

Блогер дивується, до якої пам'яті звертаються українці, якщо люди повторюють помилки предків, які закінчувалися кривавою трагедією.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

" Чи ви думаєте, що ваша свічка у вікні це оберіг від перевертня Путіна? Або тих перевертнів, які висмоктали сотні мільярдів доларів з економіки, загнавши у злидні мільйони баранів, яким сьогодні пропонують поставити свічку.... На всіх телеканалах грабіжників! Воістину, чому бідні, бо дурні, чому дурні, бо бідні", - резюмував ок.

Нагадаємо, осторожно, - кадри, які можуть застати вас зненацька.

Як повідомляв Знай. ua, День пам'яті жертв Голодомору в Україні.

Також Знай. ua писав, що у Києві презентували книгу про журналіста, який прокричав про Голодомор в Україні на весь світ.