У суботу, 23 листопада, глава держави Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв Голодомору, геноциду, який скоїв тоталітарний сталінський режим проти народу України. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв Голодомору - злочини геноциду, який скоїв тоталітарний сталінський режим проти українського народу", - написав президент.

Володимир Зеленський

Також він сказав, що згідно з різними дослідженнями істориків, від Голодомору 1932-1933 років загинуло від 4 до 8 мільйонів українців.

"Історики сперечаються щодо точної кількості жертв геноциду, але цифри, якими вони оперують, є моторошними та викликають шок. Згідно з різними дослідженнями, від Голодомору 1932-1933 років померло від чотирьох до восьми мільйонів українців. Ці втрати зіставні з нашими втратами у Другій світовій війні", - нагадує український лідер.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

До того ж він заявив, що українці – сильний народ. І в суботу вшанували пам'ять жертв Голодомору.

"Ми – українці. І нам усе до снаги. Але є дві речі, яких ми ніколи не зможемо. Не зможемо це забути. І не зможемо це пробачити. Сьогодні Україна й весь цивілізований світ моляться за невинних жертв цього жахливого злочину. Сьогодні українці запалять у своїх вікнах свічки. Нехай тепло від них зігріє душі всіх загиблих. Вічна їм пам’ять", - резюмував Зеленський.

Дорогі українці! У нашій історії є сторінки, які дуже боляче згадувати, але які неможливо забути. Злочини, які...

Geplaatst door Володимир Зеленський op Zaterdag 23 november 2019

Нагадаємо, що традиційно в четверту суботу цього місяця по всій країні проходить акція "Засвіти свічку пам'яті". І 86-я річниця Голодомору не стане винятком.

Як повідомляв портал Знай.ua, президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський полетить з офіційним візитом до Литовської Республіки.