Партія "Голос" оприлюднила докладний звіт про фінансову діяльність у третьому кварталі. Цікаво, що політсила Вакарчука витратила більше, ніж ОПЗЖ і "ЄС", а завела тільки 20 депутатів. Спонсорами стали люди, наближені до бізнесмена Томаша Фіали. Про це пишуть "Вести".

Всього партія "Голос" отримала 172,8 млн грн. На рахунок партії гроші перераховували в основному фізичні особи. Максимальний внесок в розмірі 1,6 млн грн перерахувала дружина глави компанії Dragon Capital Томаша Фіали Наталія. Великими донорами також стали топ-менеджери фірми "Чумак" Костянтин Шевченко і Андрій Левчук.

Крім того, немаленьку суму в "Голос" вніс директор з прямих інвестицій в Dragon Capital Володимир Тимочко. Великим спонсором виступив депутат Київради Олег Макаров, який пройшов у парламент за списком партії.

Як і у випадку з "ОПЗЖ" і "ЄС" у звіті фігурують невідомі донори, які внесли сотні тисяч грн на рахунку партії.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Юридичні особи вкладали в партію Вакарчука відносно мало – 9,7 млн грн:

- ТОВ "Укрюг" Юрія Горобця займається виробництвом меблів.

- ПРАТ "Лекхім" Валерія Печаєва займається виробництвом таблеток і безалкогольних напоїв.

- ТОВ "Центр Яппі корпоратив" Руслана Нінника займається розробкою комп'ютерних ігор.

Всього витратила партія лідера "Океану Ельзи" 174,7 млн грн. Різним ФОПам за послуги з написання текстів, проведення соціологічних досліджень та інші послуги партія заплатила 1,6 млн. На виготовлення друкованої реклами і банерів партія витратила 8,2 млн.

Святослав Вакарчук, сайт партії "Голос"
Святослав Вакарчук, сайт партії "Голос"

ЗМІ отримали від партії найбільше – 72,7 млн грн. Конкретно канали "1+1" і "Україна", "СТБ", "ICTV" та "Новий канал". Для радіо "Люкс" Андрія Садового грошей теж не пошкодували.

Нагадаємо, Наталія Мосейчук різко поставила на місце Святослава Вакарчука.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Вакарчука хочуть, щоб Україна вийшла з Мінських угод.

Також портал Знай.uа писав, що партії Вакарчука і Порошенка показали свої справжні обличчя.