Український президент Володимир Зеленський підписав закон, який покликаний змінити деякі положення в життя військових. Так, новим законом впроваджується нова шкала військових звань Збройних силах України.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу Президента.

Володимир Зеленський, Zik
Володимир Зеленський, Zik

У новому законі говориться, що військові звання прапорщик, старший прапорщик (мічман, старший мічман) буде скасовано. Натомість вводяться нові звання: рекрут, штаб-сержант (штаб-старшина), майстер-сержант, головний майстер-сержант (на флоті — старший майстер-старшина, головний майстер-старшина).

Відомо також, що тепер сержантський і офіцерський склад буде розділено на молодших та старших. Закон покликаний наблизити армію України до стандартів НАТО.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, "Парадоксальна картина": українці підтримують Зеленського, але критикують ринок землі.

Як повідомляв Знай.uа Зеленський позбавився від шикарного будинку в Ялті, екс-депутат все пояснив: "Не вірить, що Крим коли-то...".

Знай.uа писав, водіям хочуть виставити "кінські" штрафи за проїзд по новим дорогам: деталі.