Колишній народний депутат України Костянтин Жеваго отримав вирок суду. Постановою суддів екснардепа дозволили заарештувати. Відомо, що колишнього політика підозрюють у розтраті имущесства одного з українських банків.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби ГПУ, пише портал "Політека".

За інформацією прокурорів, суддя задовольнив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою екснардепа через регулярну неявку до органів попереднього розслідування. Крім того, Жеваго оголошено у міжнародний розшук і суд надав дозвіл на його затримання.

Костянтин Жеваго, 112 Канал
Костянтин Жеваго, 112 Канал

Також у Генпрокуратурі зазначили, що постанова суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є підставою для затримання екснардепа Жеваго за межами країни і видачі компетентним органам Україні.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Варто зазначити, що колишнього нардепа підозрюють у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах. Також варто нагадати нашим читачам, що 27 вересня в Держбюро розслідувань заявили, що заочно вручили Жеваго підозру у справі про розтрату 2,5 млрд грн банку "Фінанси та кредит".

В прес-службі бізнесмена повідомили, що він не з'явився до ДБР для вручення підозри і допиту, оскільки перебуває на лікуванні за кордоном. Жеваго заперечує будь-які звинувачення. У справі про розтрату 2,5 млрд грн банку фігурує також ряд колишніх топ-менеджерів фінустанов.

Нагадаємо, Ахметов, Новинський, Пінчук і Коломойський: названо найбагатших олігархів України.

Як повідомляв Знай.uа екснардепа Жеваго оголосили в розшук: в ГБР не з'явився.

Знай.uа писав, ДБР оголосило про підозру двом топ-менеджерам банку Жеваго: мільярдні розтрати.