Екс-нардепа Олександра Онищенка затримали в Німеччині за запитом НАБУ.

29 листопада німецькі правоохоронцізатримали колишнього народного депутата Олександра Онищенка в німецькому місті Аахен за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомили "Схеми", посилаючись на інформацію двох незалежних джерел в різних правоохоронних органах.

Згідно з процедурою, далі німецький суд повинен винести рішення про подальшу екстрадицію Онищенка до України. Саме про це просили в НАБУ.

В Німеччині Олександру Онищенку також повинні обрати запобіжний захід на час розгляду питання про екстрадицію. В очікуванні на призначення суду сам Онищенко наразі перебуває під вартою.

Адвокат екс-нардепа Олег Іщенко заявив, що не готовий коментувати інформацію про затримання Онищенка.

Олександр Онищенко, УП
Олександр Онищенко, УП

У чому звинувачують Онищенка

За версією слідства, Олександр Онищенко причетний до розкрадання понад 1,6 мільярда гривень з 2013 по 2016 рік. Збитки підприємству "Укргазвидобування" оцінюються в більш ніж 740 мільйонів.

У розшуку в Україні Онищенко – з 2016 року. Сам Онищенко до цього часу перебував в Іспанії і всі звинувачення на свою адресу відкидає.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

НАБУ завершило досудове розслідування щодо Онищенка ще в липні минулого року. Детективи також викликали його на допит.

Також Знай.ua писав, Онищенко разом з соратниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" через "псевдобіржі". Ці продажі принесли України збитків у розмірі 1,613 млрд гривень.